Diensten

Voor een uitvaart die zorg en aandacht verdient, is ook de hoogst mogelijke kwaliteit aan materialen en dienstverlening nodig. Attento werkt daarin nauw samen met toeleveranciers die bij onze gewenste kwaliteit passen. Zo staan er mensen voor u klaar die helpen om er een passend afscheid van te maken. Wij staan altijd klaar om u te assisteren bij de keuzes die gemaakt moeten worden.

Verzorgen

Wij hechten grote waarde aan een aandachtige verzorging van de overledene, het gaat tenslotte om uw dierbare. Wij kunnen die zorg geheel op ons nemen, of wanneer u dat wilt kunnen wij u daarbij helpen. 

Niet iedereen weet dat in zieken-, verpleeg- en verzorgingshuizen het ook mogelijk is dat familieleden bij de verzorging van de overledene aanwezig zijn en helpen.

Begraven

De keuze voor een begraafplaats hangt af van uw persoonlijke voorkeur en wensen. U kunt kiezen voor een algemeen graf, particulier graf of grafkelder naar gelang de mogelijkheden op de begraafplaats. Attento licht u graag voor over de mogelijkheden en verschillen zodat u een juiste keuze kunt maken.

Kisten

Het is vaak een emotioneel moment, de keuze maken voor een uitvaartkist of opbaarplank. Evenals alle andere keuzes draagt het bij aan de sfeer van het afscheid en zeggen de vorm, stijl of het materiaal iets over de unieke persoonlijkheid van diegene van wie we afscheid nemen. 

Er zijn tal van mogelijkheden: klassiek of modern, sober of luxe, gefineerd of massief hout, in vele kleuren, materialen als wilgenteen of karton, met een bijzondere bekleding of een lijkwade.

Vervoer

Ons bedrijf biedt een breed assortiment aan rouwauto’s en volgauto’s in verschillende merken en kleuren. Naast de ‘traditionele rouwstoet’ zijn er nog veel meer mogelijkheden. 

Wat dacht u van een rouwkoets, een loopkoets, een motor met zijspan, uitvaartkoe of de uitvaartbus. Bekijk onze mogelijkheden.

Opbaren

Wij beschikken over diverse mogelijkheden om de overledene thuis op te baren: op bed, op een opbaarplank, of in een uitvaartkist. Het thuis opbaren geeft de mogelijkheid om in alle rust afscheid te nemen. Met elkaar zoeken we naar de gewenste sfeer en, indien nodig, hebben wij de beschikking over kamerschermen en kaarsenstandaards.

Tijdens de periode van thuisopbaring kunt u rekenen op onze zorg. Ook kunnen wij condoleancebezoeken thuis begeleiden en eventueel geheel verzorgen. Natuurlijk kan de overledene ook naar een aula elders worden overgebracht. Voor de regio Voorne-Putten Rozenburg en Goeree-Overflakkee maken wij gebruik maken van verschillende uitvaartcentra in de regio.

Cremeren

Welk crematorium u kiest, hangt af van uw persoonlijke voorkeur. De verschillende crematoria in de regio hebben allemaal een eigen uitstraling. Wij kunnen u daarover voorlichten zodat u het crematorium kunt kiezen dat bij uw wensen past. 

Na de crematie komt er een moment waarop u beslist over de asbestemming. Attento kan u helpen met een keuze te maken uit de vele mogelijkheden zoals verstrooiing, de urn plaatsen in een urnenmuur, -tuin, -graf of thuis of (een deel van) de as bewaren in een herinneringssieraad.

Drukwerk

Wij hebben een bijzonder uitgebreid aanbod van rouw- en gedachteniskaarten die naar eigen inzicht kunnen worden ingedeeld. Bij al onze circulaires, gedachtenis- en bedankkaarten is er sprake van kwaliteitsdrukwerk. 

Als u fotomateriaal voor het rouwdrukwerk heeft, kan dat eventueel worden bewerkt en in zwart-wit of kleur worden toegepast. Attento helpt u bij het creëren van een persoonlijke rouwbrief.